Logo
Albers - De Voetspecialisten

Welk soort orthopedische schoenen heb ik nodig?

Op zoek naar de orthopedische schoenen die het best bij u passen? Lees dan dit artikel!

Orthopedische maatschoenen kunt u verdelen in vier verschillende soorten, namelijk: Orthopedische schoenen (OSA), Semi-orthopedische schoenen (OSB), Orthopedische Voorziening aan Confectieschoen (OVAC) en Tijdelijke schoenen (VLOS). Als u nog niet zoveel verstand heeft van orthopedische maatschoenen, dan bent u lang niet de enige. Daarom gaan we per klacht bekijken welke orthopedische maatschoenen het beste bij u passen!

'Ik heb last van blijvende ernstige of complexe lichamelijke problemen.'

Als u last heeft van lichamelijke problemen als diabetes, artrose en neuropathie, zijn de Orthopedische Schoenen (OSA) voor u de beste keuze. Deze schoenen worden in zijn geheel op maat gemaakt voor uw voeten en zullen maximale ondersteuning geven. De OSA-schoenen zijn er tegenwoordig in veel verschillende modellen en daarom bent u verzekerd van een goede combinatie tussen kwaliteit en schoonheid.

Neem een kijkje in onze catalogus van OSA-schoenen voor heren, dames en kinderen!

'Ik heb last van voetproblemen en heb daardoor moeite om passende schoenen te vinden.'

Heeft u last van voetproblemen zonder ernstige voetstand afwijkingen, maar toch wel moeite om passende schoenen te vinden? Dan komt u in dit geval in aanmerking voor Semi-orthopedische schoenen (OSB). Een Semi-orthopedische schoen wordt (zoals het woord 'semi' al verklapt) deels op maat gemaakt, hierbij worden er dus aanpassingen gemaakt bij een bestaande schoen.

Neem een kijkje in onze catalogus van OSB-schoenen voor heren en dames!

'Mijn huidige schoenen uit de winkel passen niet bij mijn voeten.'

Heeft u mooie en goede schoenen, maar ervaart u er wel voetproblemen mee? Dan heeft of hebben uw schoen(en) een aanpassing nodig. Dit noemen wij een Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoen (OVAC). Bij een aanpassing zou u bijvoorbeeld kunnen denken aan:


  • Het specifiek oprekken van bepaalde delen van de schoenen om drukpunten te verminderen en een comfortabelere pasvorm te bieden.
  • Het verhogen van een van de schoenen in het geval van beenlengteverschil, om een evenwichtige lichaamshouding en looppatroon te bevorderen.
  • Het bevestigen van een afwikkelrol onder de schoenen, wat het afrollen van de voet tijdens het lopen vergemakkelijkt en een soepelere gang bevordert.
  • Het integreren van op maat gemaakte steunzolen voor extra ondersteuning en om specifieke voetproblemen aan te pakken.
  • Het aanpassen of vervangen van de schoensluiting om de pasvorm te verbeteren en het gemak van het aan- en uittrekken van de schoenen te verhogen.
  • Het verhogen van een van de schoenen in het geval van beenlengteverschil, om een evenwichtige lichaamshouding en looppatroon te bevorderen.

'Ik heb recentelijk een voetoperatie gehad.'

Wanneer u net een voetoperatie heeft gehad, heeft u tijdelijk nieuwe schoenen nodig. De schoenen die u dan krijgt heten 'Voorlopige orthopedische schoenen' (VLOS). Deze beschermt uw voet zolang u nog geen normale schoenen kan dragen.

Heeft u orthopedische maatschoenen nodig, maar weet u niet of deze voor u vergoed worden? Op onze website staat per verzekeraar de voorwaarden voor orthopedische schoenen.

Deel deze vacature met je netwerk via:

Share by: